Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Annika Haikan 7-vuotiaana tekemä palkittu joululaulu soi Lasten jouluradiossa

8.12.2023

|

video

Jaa someen

Teemme tiivistä yhteistyötä Lastenkirkon joulukalenterin kanssa ja 8. päivän luukussa on kappale Joulu tulee meille. Laulu kuulostaa yhtä lämpimän iloiselta kuin tekijänsä Annika Haikka oli Jouluradion haastattelussa. Lisäksi laulussa on tarttuva melodia ja sanat, jotka jäävät helposti mieleen. Sen mukana on mukava laulaa.

Haminalaisen Annika Haikan kynästä lähtenyt joululaulu löytyy nyt sekä Lasten virsikirjasta että tämän vuotisesta Kauneimmat joululaulut -vihkosta. Lisäksi Lasten ja nuorten keskus on valinnut sen “Vuoden hengellinen lastenlaulu 2023”- tunnustuksen saajaksi. Kappale soi myös Lasten jouluradiossa. Nyt abivuottaan viettävä lukiolainen sävelsi ja sanoitti kappaleen ollessaan 7-vuotias.

Aivan ensimmäistä kertaa Joulu tulee meille oli kuitenkin esillä joulukortissa, joka oli koristeltu nuottipaperilla.

– Olen aina tykännyt askarrella joulukortteja ja lähettää niitä läheisille. Sinä jouluna, kun olin seitsemänvuotias halusin tehdä jotenkin erilaisen kortin. Piano-opettajani kanssa olin kirjoitellut lauluja ja keksin, että voisin liittää joulukorttiin laulun, Annika kertoo.

Niin kävi ja kortti sekä laulu saivat saajiltaan lämpöisen vastaanoton. Nyt 18-vuotias Annika katsoo pienenä tyttönä tekemäänsä laulua hyvällä mielellä.

– Olen ylpeä siitä pikku-Annikasta, joka sen teki, hän hymyilee.

Vuosia myöhemmin laulu löysi tiensä Annikan tädin kautta Lastenkirkkoon ja sen myötä laajemminkin laulettavaksi. Ensiesityksensä se sai videomuodossa Lastenkirkon julkaisemana 1.11. Valinta vuoden hengelliseksi lastenlauluksi tuli tekijälle itselleen kuitenkin täytenä yllätyksenä.

Annika on soittanut pianoa aivan pienestä saakka musiikkiopistossa ja säveltänyt muutakin kuin nyt julkisuuteen tulleen joululaulun.

– Ainakin vielä ne ovat ihan vaan omaan käyttöön, Annika toteaa.  Mutta kuka tietää – ehkä tulevaisuudessa saamme kuulla hänen tuotantoaan enemmänkin.

Annika Haikka ja kukkakimppu

Annika pitää lasten omaa joululaulukulttuuria tärkeänä.

– Minusta sillä on iso merkitys, että lapsille on omia joululauluja. Niitä voisi olla enemmänkin. Olen itse pitänyt joulusta aina paljon, se on lempivuodenaikani ja mielelläni olen myös laulanut ja soittanut joululauluja.

Omaa lempijoululaulua tiedusteltaessa Annika joutuu miettimään, sillä rakkaita lauluja on paljon.

– Tosi vaikea valita yhtä, mutta Tulkoon joulu on ehkä kaikkien aikojen lemppari. Äiti on kertonut soittaneensa sitä paljon minulle siitä asti kun olin vauva. Jossain vaiheessa, vaikka en vielä osannut puhua, olin alkanut hyräillä sitä samalla kun äiti soitti.

Joulutunnelmaa Annikalle tuovat kynttilät ja joulukoristeet, piparien tuoksu ja perinteiset joululaulut. Toki myös talvinen maisema ja läheisten kanssa vietetty aika ovat niitä parhaita jouluisen tunnelman luojia.

– Joulutunnelma syntyy monesti ihan itsestään vaan sillä, että itse asennoituu siihen oikein ja ottaa joulun vastaan. Siihen ei pohjimmiltaan tarvitse kuin avoimen mielen ja ripauksen sitä jouluntaikaa!

Iloiseen uuteen joululauluun ”Joulu tulee meille” voi tutustua Lastenkirkon videolla. Videolla sytytetään kynttilöitä, leivotaan piparkakkuja, koristellaan joulukuusta ja leikitään. Laulu löytyy Lasten virsi -kirjasta.

Teksti: Outi Isotalus

Tästä Lastenkirkon joulukalenteriin.
Tästä Kauneimmat Joululaulut -sivuostolle.
Kuuntele Lasten jouluradiota.

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi