Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Jouluradio oli Suomen kolmanneksi tavoittavin radiokanava – nuorten keskuudessa ykkönen

artikkelikuva

23.1.2024

|

artikkeli

Jaa someen

Kanava tavoitti keskimäärin 831 000 suomalaista viikon aikana. Nettikanavien puolella kasvoi kuunteluaika.

Jouluradio oli toista vuotta peräkkäin koko Suomen kolmanneksi tavoittavin radiokanava ja neljänneksi kuunnelluin kanava. Järjestys oli sama myös pääkaupunkiseudulla.

Jouluradio oli viikkotavoittavuudessaan 15–24-vuotiaiden kohderyhmässä koko Suomen ykkönen ja naisten keskuudessa toiseksi tavoittavin kanava. Tiedot käyvät ilmi Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT) joulukuun 2023 raporteista viikoilla 48–52, eli 27.11. –31.12.2023.

– Jouluradio on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa joulunajan suosittuna tunnelmanluojana. Kanava tavoitti joulukuussa 2023 keskimäärin 831 000 suomalaista viikon aikana, mikä vei sen radiokanavien kolmen kärkeen, sanoo Finnpanelin asiakkuuspäällikkö Mervi Raulos.

Jouluradio tavoitti FM-kuuluvuusalueillaan 16 prosenttia väestöstä. Jouluradio tavoitti 194 000 pääkaupunkiseudulla asuvaa. Kansallinen Radiotutkimus on Yleisradion ja kaupallisten radioiden yhteistutkimus, joka on alan perustutkimus.

Kuunteluajat kasvoivat netissä

Jouluradion kaikkien nettikanavien yhteenlaskettu kuunteluaika kasvoi merkittävästi Jouluradio20-juhlakauden kuunteluihin verrattuna, vaikka kanavamäärää supistettiin kymmenestä kahdeksaan. Kävijämäärät tosin laskivat juhlakauden huippuluvuista osittain myös kanavaperheen remontin takia. Pääkanavan kuunteluminuutit kasvoivat silti lähes 15 prosentilla aiempaan kauteen nähden.

Jouluradion musiikkitoimitus on panostanut soittolistoihin ja pääkanavan musiikkilistoja on laajennettu ja monipuolistettu. Kuuntelijat ovat entistä sitoutuneempia – he viihtyvät Jouluradion kanavilla, sanoo Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola.

Jouluradion nettikanavista suosituin oli edelleen pääkanava. Toiseksi suosituin oli Kauneimmat Joululaulut ja kolmantena Happy Holidays. Jouluradion uutuutena oli kevyempi PopJoulu, joka löysi myös oman kohderyhmänsä.

Jouluradion teettämän kuuntelijakyselyn mukaan Jouluradio onnistui luomaan kuuntelijoille joulun tunnelman. Jouluradion tärkeänä tehtävänä on myös ylläpitää joulumusiikkikulttuuria sekä antaa estradi uudelle joulumusiikille ja sen tekijöille.

Ihmisillä on tarve kuunnella hyvin laadittuja soittolistoja. Jouluradio kuuntelemisesta on myös muodostunut perinne – Jouluradio kuuluu suomalaisten jouluun, sanoo Katri Ketola

Jouluradion nettikanavia kuunnellaan paljon myös ulkomailla ja se on tärkeä kanava monelle ulkosuomalaiselle. Viime vuonna Jouluradiota kuunneltiin 146 maassa. Jouluradio järjestikin heitä varten joulukuussa Joulun toiveet merten takaa -toivekonsertin yhteistyössä Merimieskirkon kanssa.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 8 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia.  Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kahdeksan eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Jouluradio ja Kirkko ja kaupunki ovat osa samaa mediaperhettä.

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi