Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

UBV-finalistit esittäytyvät

artikkelikuva

16.12.2020

|

artikkeli

Jaa someen

Esittelemme kaikki seitsemän Uusien biisien viikossa mukana olevaa joululaulua. Äänestys päättyy 20.12. ja voittajakappale julkaistaan maanantaina 21.12. klo 12. UBV-voittajakappale pääsee Jouluradion voimasoittoon.

Halavamusic, feat. Juhana Suninen: Punaista ja kultaa

Punaista ja Kultaa on viihdyttävä, lempeä joululaulu, jonka tarkoitus on karistaa arjen huolet harteilta! Suomalaisten hieman haikeidenkin joululaulujen vastapainoksi säveltäjä ja sanoittaja Minna Miettinen halusi tarjota ripauksen joulun taikaa romantiikalla höystettynä. Kappale on julkaistu Askeleita Jouluun -levyllä.

Minna Miettinen pyörttää miehensä ja Miri Miettisen kanssa musiikkitalo Halavamusicia, jonka artisteihin myös tenori Juhana Suninen kuuluu.  Monipuolinen Suninen laulaa päätyönään Suomen Kansallisoopperan kuorossa.

Carmen Ensemble: Kehdossa rakkauden

Kehdossa rakkauden on tunnelmallinen jazzballadi, jossa on Hanna Ekolan teksti ja Antti Suonion sävellys. Sävellysvaiheessa kappaleesta oli tulossa kuorobiisi, mutta kun sävel sai tekstin, se alkoi soida säveltäjänkin päässä utuisena jazzina. Niinpä se päätyi levylle Carmen Ensemblen ja jazzlaulaja Niina Kähösen tulkitsemana. Haikean tunnelman kruunaa Mikko Pettisen fiilistelemä trumpetti.

Carmen Ensemble on ammattimuusikoista koostuva alun perin studioprojektiin kasattu yhtye, joka on vuosien saatossa erikoistunut akustisiin ja ilmaviin tulkintoihin sekä melodisiin rukouslauluihin. Yhtye on julkaissut kolme äänitettä. Carmen Ensemble tekee yhteistyötä ja esiintyy eri solistien ja kuorojen kanssa.

Solina: Lapsenkokoinen

Lapsikuoro Solinan esittämä Lapsenkokoinen on Pekka Simojoen sävellys, Hanna Kivisalon sanoittama ja Jari Levyn sovittama joululaulu. Kappale kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin. Joulussa ei ole kyse pelosta vaan rakkaudesta ja kukapa pelkäisi vastasyntynyttä?

Lapsikuoro Solina on Seinäjoen seurakunnan lasten kuoro, jonka muusikko Pekka Simojoki nimesi ”Pohjalaiseksi ilmiöksi”. Lapsenkokoinen on Solinan ensimmäinen joululaulu.
Solinassa laulaa n. 150 alakouluikäistä lasta. Suomen kirkkomusiikkiliitto valitsi Solinan Vuoden musiikkiryhmäksi 2017. Solina-kuoroa johtaa Suvi Lehtimäki. Solistina laulussa on Venla Salo.

Karri Salo: Miksei se pukki jo tuu

Karri Salon säveltämä, sanoittama ja sovittama uusi joululaulu Miks ei se pukki jo tuu? kunnioittaa perinteistä joululaulukulttuuria, joulun riemua, ilosanomaa ja yhdessäoloa. Luomusoittimilla toteutettu pirteä joulun odotuksiin sijoittuva sävelys tuo sekä lapsen että vanhemman mieleen vastapaistetun piparin tuoksun ja sen vaikean kysymyksien ”Miksi ei se pukki jo tuu?”

Nina Tapio: Mikä tekee joulusta joulun

Nina Tapio ja Katja Lappi ovat tehneet uuden joululaulun Mikä tekee joulusta joulun Anna Aittomäen tekstiin. Laulussa yhdistyvät arkinen joulumaisema sekä satumainen äänimaailma. Laulun ovat sovittaneet Katja Lappi ja Sami Kurppa.

Perinteisessä suomalaisessa joulukuvastossa on paljon kaunista, mutta tuovatko metsämökki, seimiasetelma ja revontulet yksistään tämän ajan ihmiselle joulumielen? Onnellinen jouluhetki voi olla yhdelle öinen tuokio jouluun pukeutuneessa kaupungissa, toiselle katusoittajan joululaulut, kolmannelle jotain aivan muuta. Tuttuna teemana kautta aikojen kulkee rakkaus, mutta mitä se tarkoittaa eri ihmisille, ja mitä se merkitsee joulun aikaan? Mistä syntyy joulun henki esimerkiksi meille, kaupungissa kasvaneille, jotka emme ehkä koskaan ole revontulia nähneetkään? Sitäpä tässä muun muassa pohdiskellaan: Mikä tekee joulusta joulun?

Lalius: Hetken vielä

Laliuksen Hetken vielä -kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Lassi Silventoinen ja Aapo Wikstén. Kappaleessa luodaan leikkisä tunnelma, jossa mustan joulun pimeys ei haittaa, jos ympärillä on ihania ihmisiä. Laliuksella on aina sama päämäärä, tehdä pirteää, virkistävää ja tanssittavaa joulumusiikkia.

Lalius on vuonna 2013 perustettu yhtye, joka tuottaa pelkästään uutta joulumusiikkia. Hetken vielä -kappale on kolmas julkaisu Mitä on Joulu ja Joulumieltä -kappaleiden jälkeen. Musiikkityyliin vaikuttaneita artisteja ovat mm. Toto, Michael Jackson, Stevie Wonder ja Knower.

Lassi Silventoinen kuvasi valmista kappaletta seuraavasti: ”Kyllä tää menee jalan alle ja alkaa pää heilumaan. Noi torvet, soinnut ja toi rytmi… Musta tuntuu, et me ollaan tehty nyt jotain siistiä!”

Mieskuoro Sirkat: Enkeleistä nuorin

Mieskuoro Sirkat esittää kappaleen Enkeleistä nuorin. Kuoronjohtaja Kimmo Tuuri on säveltänyt kappaleen Kari Tuomisaaren tekstiin.  Tekstissä perheen pienin saa julistaa joulun. Kimmo Tuuri kuvailee laulua näin: ”Kappaleessa kuuluu jazzahtavia sävyjä hiukan nostalgisella tavalla. Vähän niitä samoja juttuja, joita itse kuuli aikanaan radiosta. Sympaattisia sydäntä lämmittäviä viboja, joita voi kokea nykyään oman lapsen kanssa.”

 

Äänestä tästä suosikkiasi!

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi