Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Solina-kuoron Lapsenkokoinen voitti kirkkaasti Jouluradion Uusien biisien viikon

artikkelikuva

21.12.2020

|

artikkeli

Jaa someen

Lapsikuoro Solinan esittämä Lapsenkokoinen -kappale on Jouluradion Uusien biisien viikon (UBV) voittaja. Voittokappale pääsee Jouluradion voimasoittoon. Lapsenkokoinen nappasi 40 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi tullut Nina Tapion ja Katja Lapin kaunis Mikä tekee joulusta joulun -laulu sai 17 prosenttia äänistä. Kolmannen sijan vei Lalius kappaleella Hetken vielä. Ääniä Laliukselle kertyi 14 prosenttia.

Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäen ensimmäinen tunne kisan voitosta on onnellinen.

– Aivan ihana fiilis ja ihana kertoa lapsille, nuorille ja lauluntekijöille, että ollaan voitettu!

Lapsenkokoinen on Solinan ensimmäinen oma joululaulu. Kappale on Pekka Simojoen säveltämä, Hanna Kivisalon sanoittama ja Jari Levyn sovittama joululaulu. Kappale kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin. Joulussa ei ole kyse pelosta vaan rakkaudesta ja kukapa pelkäisi vastasyntynyttä?

–  Tämä on jotenkin niin Solinan näköinen laulu. Kun olimme äänittämässä tätä, niin kaksi isoa miestä eli miksaaja ja tuottaja alkoivat itkeä studiossa, kun solisti Venla Salo lauloi. Se on just sellainen, että se sulattaa kaikkien sydämet. Laulu on tosi kaunis ja hieno. Olemme tosi onnellisia tästä, Suvi Lehtimäki iloitsee.

Lapsikuoro Solina on Seinäjoen seurakunnan lasten kuoro, jonka muusikko Pekka Simojoki nimesi ”Pohjalaiseksi ilmiöksi”. Solinassa laulaa n. 150 alakouluikäistä lasta. Suomen kirkkomusiikkiliitto valitsi Solinan Vuoden musiikkiryhmäksi 2017.

Kuuntele voittajakappale tästä:

Kuvassa Venla Salo studiossa

Kisaan saapui noin 150 uutta joululaulua

Jouluradion Uusien biisien viikkoon lähetettiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin ja kulttuurituotannon opiskelijoista koottu raati valitsi seitsemän finalistikappaletta, jotka olivat viikon ajan yleisöäänestyksessä. Ääniä kisaan tuli kaikkiaan 2626.

UBV-raati eli Annika Lohilahti, Matti Muuriaisniemi ja Viktor Lepistö kommentoivat kisaa näin:

”Voittaja ei erityisemmin yllättänyt. Kaikki ehdokkaat olivat valtavan hyviä ja tasokkaita uusia joululauluja. Yllättävää oli, että biiseistä nousi niin selkeä suosikki. Lapsenkokoinen oli sellainen kappale, joka sai raatilaisillekin kylmät väreet heti ensikuuntelulta. Voittajakappaleessa on jotain maagista tunnelmaa, joka säväyttää. Kokonaisuus on yhtenäinen. Solisti on äärettömän taitava ja sympaattinen. Teos on kaikin puolin onnistunut.”

Jouluradio toteutti Uusien biisien viikon yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

UBV:n tulokset

  1. Solina: Lapsenkokoinen
  2. Nina Tapio: Mikä tekee joulusta joulun
  3. Lalius: Hetken vielä
  4. Karri Salo: Miksei se pukki jo tuu
  5. Mieskuoro Sirkat: Enkeleistä nuorin
  6. Halavamusic, feat. Juhana Suninen: Punaista ja kultaa
  7. Carmen Ensemble: Kehdossa rakkauden

Kuvat: Juho Ylitalo ja Mika Haapoja

kehikko

22

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio Silta, REDI, Hermannin rantatie 5 A 165, 00580 Helsinki

info@jouluradio.fi