Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Lievitystä koti-ikävään ja tunnelmaa tropiikkiin

artikkelikuva

24.11.2022

|

artikkeli

Jaa someen

Jouluradiota kuunnellaan netin kautta ainakin 175 maassa. Erityisesti Sylvian joululaulu herkistää monet kaukana Suomesta asuvat.

”Olen jäsenkorjaaja-hieroja Charlottessa, Pohjois-Carolinassa ja läpeeni suomalainen. Eniten Suomesta kaipaan joulun aikaa. Täällä Amerikan mantereella on kiitospäivä, Thanksgiving, ja se syö ison osan joulurauhasta ja siitä oikeasta tunnelmasta. Lunta ei ole ja kuusetkin ovat aivan liian symmetrisiä suomalaiseen makuun. Onneksi aitoon tunnelmaan pääsee Jouluradion kautta, jota kuuntelen ja kuuntelutan myös asiakkaillani joulun alla. Ainoa huono puoli on se, että kun Sylvian joululaulu tulee ja kohta ”sinne Suomeeni kaukaisehen”, kyynel nousee silmiin välittömästi. Silti, tai juuri siksi, se on minulle joulun merkki.”

Kata Hyvärinen,
Charlotte, Yhdysvallat

 

”Olen asunut Lontoossa 21 vuotta ja työskentelen täällä kampaajana. Aloitan Jouluradion kuuntelun aina heti, kun se vain on mahdollista. Kuuntelen sitä kotona kokkaillessani tai muuten vain taustalla. Jouluradiossa on ihanaa se, kun voi valita fiiliksen mukaan, kuuntelenko suomalaisia joululauluja vai jotakin
muuta. Olen jouluhullu ja tykkään joululauluista ihan älyttömästi. Suosikkialbumini on Michael Bublén joululevy. Myös Mariah Carey uppoaa aina. Koska olen asunut ulkomailla niin kauan, perinteiset suomalaiset joululaulut ovat tulleet yhä tärkeämmiksi. Esimerkiksi Varpunen jouluaamuna herkistää aina.”

Erika Barry,
Lontoo, Iso-Britannia

 

”Terveisiä Maserusta, Lesothosta! Muutimme tänne hiljattain Pakistanista, jossa vietimme useamman joulun. Joulu ei juurikaan näy tai kuulu siellä katukuvassa, ja joulupäiväkin on vapaa vain sen vuoksi, että se sattuu olemaan maan perustajan Mohammed Ali Jinnah’n syntymäpäivä. Me vietimme joulua kotioloissa: koristelimme, leivoimme, laitoimme jouluseimen, sytytimme adventtikynttilät, jännitimme adventtikalenterin seuraavaa luukkua… Tunnelmaa loi usein taustalla soiva Jouluradio. Lauloimme mukana, ja näin suomalaiset joululaulut tulivat mukaan joulunodotukseen. Tonttujen jouluyö eli Tip-tap, tiptap, tipe, tipe, tip-tap… on varsinainen hitti! Täällä Lesothossa varmaan etsimme taas Jouluradion taajuuden radiosta samalla kun otamme esiin joulukoristeet ja leivomme ensimmäiset piparkakut.”

Perhe Leskinen-Hall, Venla, Aarno ja Chris,
Maseru, Lesotho

 

”Täällä Thaimaassa kuuntelemme koko joulunajan Jouluradiota. Siitä on tullut perinne. Muunmaalaiset naapurimme eivät aina ymmärrä meidän joulunodotustamme. Jouluradio ja kynttilät luovat tunnelman. Joskus jopa joitakin suomalaisia jouluruokiakin nautiskellaan. Jopa lipeäkalaa on ollut joskus pöydässä.”

Pekka Veneskoski, Hua Hin, Thaimaa

 

”Kuuntelen lasten kanssa Jouluradiota joulun alla, erityisesti pipareita paistaessa. Se on täällä tropiikin lämmössä aika hikistä puuhaa! Lasten lempijoululauluja ovat Tulkoon joulu ja Joulupuu on rakennettu. Molemmat osaavat ne ulkoa, vaikka muutoin nelikielisinä osaavat vain vähän lauluja suomeksi. Itsellä nousevat nykyään kyyneleet silmiin aina kun Sylvian joululaulu kuuluu. Jotenkin siitä on tullut tärkeä ja koskettavana näin ulkosuomalaisena. Jouluradio tuo joulun ja kodin muistot lähemmäksi.”

Seija Norja Sanur, Bali, Indonesia

 

Koonnut: Hanna Antila
Kuvat: Jouluradion kuuntelijat maailmalla

kehikko

3060

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi