Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Klassisessa joulussa kuullaan Pähkinänsärkijä, Lumikuningatar ja Jouluoratorio

artikkelikuva

23.12.2021

|

artikkeli

Jaa someen

Pähkinänsärkijä, Lumikuningatar ja Jouluoratorio soivat toivottuina kokonaisuuksina joulun aikaan Klassinen joulu -nettikanavalla.

Pähkinänsärkijä 23.12.

Aatonaattona, 23.12., soi iki-ihana Pjotr Tshaikovskin baletti ”Pähkinänsärkijä”, missä pikku Clara saa joululahjaksi kummisedältään pähkinänsärkijänuken. Se herää eloon tytön unessa ja jännittävien taistojen jälkeen johdattaa hänet makeisten valtakuntaan, missä juhlat voivat alkaa.

Baletti kantaesitettiin vuonna 1892 Pietarin Mariinski-teatterissa ja nyt kuultavan version esittää itseoikeutetusti saman teatterin orkesteri Valeri Gergievin johdolla.

Pähkinänsärkijä-baletti Klassinen joulu -kanavalla aatonaattona 23.12. klo 18 alkaen.

Lumikuningatar 24.12.

Jouluaaton iloksi nautitaan Tuomas Kantelisen Suomen Kansallisbaletille säveltämä baletti ”Lumikuningatar”.
Tanskalaisen H. C. Andersenin maailmankuuluun satuun pohjautuva baletti kantaesitettiin Kansallisoopperassa 2012. Tarinassa todellisuus ja taikavoimat nivoutuvat jännittävällä tavalla, kun Kerttu lähtee pelastamaan hyvää ystäväänsä Kaita Lumikuningattaren pauloista.

Baletin musiikin esittää Suomen Kansallisoopperan orkesteri säveltäjä Tuomas Kantelisen johdolla.

Lumikuningatar-baletti Klassinen joulu -kanavalla jouluaattona 24.12. klo 18 alkaen.

Bachin Jouluoratorio 25.12.

Joulupäivän traditioihin ympäri maailmaa on jo vuosisatojen ajan kuulunut Johann Sebastian Bachin ”Jouluoratorio”. Barokin ajan helmiin kuuluva teos kuullaan tällä kertaa skottilaisen barokkiorkesterin Dunedin Consortin esityksenä. Oratorion johtaa John Butt.

Alun perin kuusi kantaattia sisältävä teos esitettiin kuutena eri pyhäpäivänä joulun aikaan. Nykyään teoksesta esitetään usein vain kolme ensimmäistä joulupäiviin sijoittuvaa kantaattia. Loput kolme Bach sijoitti uudenvuoden ja loppiaisen aikaan. Koko teos on yksi Bachin hienoimmista ja eniten esitetyistä kirkkomusiikkiteoksista.

Johann Sebastian Bach: ”Weichnachtsoratorium, BWV 248” Klassinen joulu -kanavalla joulupäivänä 25.12. klo 18 alkaen.

PS. Myös Tiernapojat tulevat kolkuttelemaan ovelle Tapaninpäivänä klo 12

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi