Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Kanttorista Päkäksi

artikkelikuva

16.12.2019

|

artikkeli

Jaa someen

Sini Nikku antaa äänensä lampaalle Päkän päivä -pelissä

Kuka olet?

Olen Sini Nikku. Toimin tuntiopettajana eri musiikkioppilaitoksissa ja seurakunnassa. Opetan pianonsoittoa ja muskareita.

Olet antanut äänesi Päkä-lampaalle. Lisäksi esiinnyt myös Päkänä.  Millainen persoona Päkä on?

Päkä on lempeä ihmettelijä ja seikkailija.

Miten päätit lähteä Päkäksi?

Se oli monen sattuman summa.  Tutustuin Lasten kirkko -median päätoimittaja Anita Ahtiaiseen, joka kysyi minua Päkäksi.

Milloin kuulit ensi kertaa Päkän Päivästä ja kuinka hyvin Päkän rooli sopii kanttorille?

Tutustuin siihen ensimäistä kertaa kuluneen vuoden aikana. Rooli sopii kanttorille kuin nenä päähän! Päkään oli helppo samaistua, kun urkuparvella on tullut monesti pohdittua monia asioita mm. saarnan aikana. Huomaan useasti kuinka omassa elämässäni päkämäiset ihmettelyt ja pohdinnat nousevat pintaan.

Mistä eväistä mielestäsi syntyy hyvä joululaulutilaisuus lapsille?

Mielestäni kaikista tärkeintä on olla läsnä lapsille ja kokea yhdessä tekeminen. Kun edellä mainitun asian muistaa, niin puolet on jo tehty hyvästä joululaulutilaisuudesta.

Lapsille suunnatun tilaisuuden järjestämisessä on hyvä pohtia, minkä ikäisille tilaisuus on suunnattu ja millä kaikella haluaa aktivoida lapsia. Lastenlaulutilaisuuksissa yhdessä tekeminen ja kokeminen on tärkeää. Se voi olla laululeikkiä, musiikkiliikuntaa, soittamista tai mitä vain mikä ruokkii mielikuvitusta ja lapsen kokemusmaailmaa.

Mikä oli sinusta lapsena kummallisin joululaulu? Miksi?

Muistan lapsuudesta, että ihmettelin aina Sylvian joululaulun tarinaa. Se oli jotenkin hyvin surullinen ja en vain saanut kiinni siitä, mitä laulussa haluttiin sanoa. Siksi tartuin kaikkiin yksittäisiin sanoihin kappaleessa ja muistan ajatelleeni ensimmäisen säkeistön ”joulu joutui jo rintoihinkin” -fraasin tarkoittavan, että kaikkien punatulkkujen rinnat saivat joulumielen. Yhteys juuri punatulkkuihin tuli varmasti osin myös siitä, että katsoimme aina intensiivisesti lapsuudenkotini ikkunasta, kun erityisesti punatulkut tulivat syömään lintulaudalle. Kuitenkin muistan kuulleeni jo hyvin varhaisessa vaiheessa monen oopperalaulajan esittämänä Sylvian joululaulun ja vaikka en tajunnut sanoja, niin nautin silti sen sävelmaailmasta.

Mitä ovat TOP5 joululaulusi?

Olen aina ollut huono valitsemaan listoja, koska musiikki on aina ollut minulla liittyväistä elämäntilanteisiin ja hetkiin. Siksi ne tuppaavat olemaan loputtomia! Nämä joululaulut ovat kuitenkin jättäneet minuun vahvoja muistikuvia:

  1. Varpunen jouluaamuna
  2. Jumala kuiskaa joulun, erityisesti Club for fiven versio kappaleesta on mieletön!
  3. Joulupukin töissä
  4. Have Yourself a Merry little Christmas
  5. En etsi valtaa loistoa

 

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi