Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

"Kaikkia ei voi miellyttää, mutta kaikkia voi rakastaa", julistaa Hoosianna-artisti PastoriPike

artikkelikuva

14.11.2019

|

artikkeli

Jaa someen

Hoosiannan versiointi ei ollut PastoriPikelle itsestäänselvyys.

“Hei Pike, haluaisitko olla Jouluradion tämän vuoden Hoosianna-artisti?”, kysyttiin rap-artisti PastoriPiken Facebookiin saapuneessa viestissä elokuussa.

– Vatsa meni sekaisin, juoksin vessassa ja hiki rupes valumaan. Ei, ei, ei, ei. Mua jännitti, koska Hoosianna ei ole mikä tahansa biisi, kuvailee PastoriPike ensireaktiotaan nauraen.

PastoriPike, oikealta nimeltään Pierlin Mpaka Makumbu, on Jouluradion tämän vuoden Hoosianna-artisti. Hoosianna on paitsi lähes jokaisen suomalaisen tuntema, mutta myös Pikelle henkilökohtaisesti rakas virsi. Ehkä juuri siksi kunniatehtävä jännittikin niin paljon. Miten Hoosiannan kaltaista kappaletta osaisi käsitellä niin, että lopputulos olisi moderni, joka samalla kunnioittaisi vanhaa? Olisiko mahdollista tehdä virrestä rap-sovitus, josta myös perinteisempiin Hoosiannoihin tottuneet vanhemmat sukupolvet löytäisivät lohtua ja iloa?

– Sitä ei voi vaan mennä sörkkimään miten haluaa, Pike jatkaa.

Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne jatkoi kuitenkin sinnikkäästi PastoriPiken taivuttelua Hoosiannan tekijäksi. Lopulta Pike näytti viestin managerilleen. Tämän vastaus oli välitön: kyseessä oli ehdottomasti tilaisuus, johon oli tartuttava.

Sitten alkoi tapahtua. Pike kasasi ympärilleen tiimin ja pikkuhiljaa Hoosiannan sovitustyö alkoi. Lopulta eräänä päivänä, pitkän suunnittelutyön jälkeen, palaset loksahtivat kohdalleen. Lopputulos on artistin mielestä täydellinen.

Helpotusta synkkyyteen

PastoriPikelle Hoosiannan uudelleenversionti oli tavallaan paluu juurille, sillä hänet muistetaan esimerkiksi kristillisestä Pastorit -rapyhtyeestä. Hoosianna merkitsee Pikelle lohtua. Samaa lohtua hän haluaa jakaa muille kappaleellaan.

– On aina joku, joka kattoo sun perään ja varjelee sua. Oikeesti. Kukaan ihminen ei ole yksin maailmassa vaan aina on joku lähellä. Se joku pitää vaan löytää, Pike tiivistää.

Hoosiannasta on tekeillä myös musiikkivideo, joka julkaistaan ensimmäisen adventin jälkeen. PastoriPike ei halunnut paljastaa vielä videon yksityiskohtia tarkemmin, mutta kuvauspaikka on hänelle henkilökohtaisesti tärkeä:

– Kyseessä on kirkko. Suomen kaunein kirkko, missä mä sanoin mun vaimolleni “tahdon”.

Jouluna ei saa olla yksin

Lapsuuden joulut olivat Pikelle rankkoja. Nyt aikuisena hän haluaa tarjota omille lapsilleen joulun, jossa kaikki voivat iloita eikä ketään jätetä yksin. Joulu on hänen perheessä äänekäs ja iloinen juhla. Silloin kaikki sisarukset lapsineen ja muut sukulaiset ovat tervetulleita juhlimaan.

– Meidän joulu on mellakkaa! Se on hirveen energinen. Jengi huutaa joulupöydässä, kuuntelee musiikkia täysillä ja tanssii, Pike fiilistelee.

Joulun sanoma on Pikelle tärkeä ja siksi hänen perheessään juhlitaan ensisijaisesti Vapahtajan syntymää ja rakkautta. Se tarkoittaa yhdessäoloa, tunteista puhumista, kuuntelemista ja lahjojen antamista.

– Ollaan toistemme kanssa läsnä. Unohdetaan riidat ja kateus. Ollaan hetki silleen, että välitetään toisistamme. Se on mulle joulussa tärkeää. Jouluna pitää välittää jokaisesta.

– Mieti jos olisit itse henkilö, joka ei koskaan saisi mitään. Miltä se tuntuisi? Mitä jos se joku yksinäinen olisi esimerkiksi sun äitisi, niin mitä sä sit tekisit?

“Kaikkia ei voi miellyttää, mutta kaikkia voi rakastaa”

Joulussa tiivistyy sama lähimmäisenrakkaus ja toisista välittäminen kuin mitä PastoriPike haluaa myös uudella Hoosiannallaan kertoa:

– Kaikkia ei voi miellyttää, mutta kaikkia voi rakastaa.

Vielä lopuksi Pike antaa vielä yhden yksinkertaisen neuvon Hoosiannan kuuntelua varten:

– Laita se kovalle niin mä takaan sulle, että sä tiput pöydältä. Laita musa kovalle niin, että naapurit kuulee ja hyvä sanoma menee eteenpäin, hän hehkuttaa.

 

PastoriPiken Hoosianna julkaistaan ensimmäisenä adventtina 1.12. heti puolenyön jälkeen. Pike esiintyy Jouluradion Hoosianna-tapahtumassa kauppakeskus REDIssä 1.12. klo 15. 

PastoriPike vieraili Jouluradion Kuulostaa joululta -lähetyksessä. Katso haastattelu tästä:

 

Kuulostaa joululta – PastoriPike

Jouluradion Hoosianna-artisti PastoriPike saapuu Kuulostaa joululta -sarjan vieraaksi klo 16! Mitä haluat kysyä Pikeltä joulumusiikiin tai tuoreeseen Hoosiannaan liittyen? Parhaat kysymykset pääsevät mukaan suoraan lähetykseen.

Julkaissut Jouluradio Keskiviikkona 13. marraskuuta 2019

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi