Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Juhlavuotta viettäneen Jouluradion suosio oli jälleen suurta – netin kautta kuunnelleiden määrä kasvoi

artikkelikuva

17.1.2023

|

artikkeli

Jaa someen

Pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 25–54-vuotiaitten viikkotavoittavuudessa tarkastelujakson aikana.

Jouluradio ylsi jälleen suureen suosioon ja korkeisiin kuuntelijalukuihin kaudella 2022.

Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 9–24-vuotiaitten viikkotavoittavuudessa valtakunnallisesti ja 25–54-vuotiaitten viikkotavoittavuudessa pääkaupunkiseudulla viikoilla 48–51, eli 1.– 28.12.2022. Viikkotavoittavuudella tarkoitetaan kanavaa vähintään vartin viikon aikana kuunnelleita.

Kaikkiaan Jouluradion kanavat tavoittivat 223 000 pääkaupunkiseudulla asuvaa, valtakunnallisesti viikkotavoittavuus oli jopa 958 000 suomalaista. Kuuluvuusalueillaan Jouluradio tavoitti 19 prosenttia väestöstä. Tiedot käyvät ilmi Kansallisen Radiotutkimuksen joulukuun 2022 tilastoista.

– Olemme iloisesti yllättyneitä ja ihmeissämme, että 20. juhlakausi meni näin hyvin. On upea asia, että kaikkien suoratoistopalveluiden ja muun tarjonnan keskellä Jouluradiolle on kysyntää, Jouluradion tuottaja Katri Ketola sanoo.

– Nämä luvut kertovat myös siitä, että pystymme tarjoamaan joulumusiikkia monipuolisesti eri kuuntelijaryhmille. Ilahduimme erityisesti siitä, että olemme nuorten kuuntelijoiden suosioissa.

Jouluradion tiimikuva
Jouluradion juhlakauden tiimi. Kuva: Saku Soukka

Jouluradion kanavia kuunneltiin paljon netin kautta. Kauteen 2021 verrattuna nettikanavien kuuntelijamäärä kasvoi kahdeksalla prosentilla.

Pääkanavan lisäksi Jouluradiolla on yhdeksän eri tyylistä nettikanavaa. Pääkanava oli edelleen kuunnelluin kanava, toiseksi kuunnelluin oli Kauneimmat joululaulut ja kolmanneksi kuunnelluin oli amerikkalaista joulumusiikkia soittava Happy Holidays, jonka kuuntelu kasvoi peräti 36 prosenttia viime kaudesta. Neljänneksi kuunnelluin kanava oli Klassinen joulu, jonka kuuntelu kasvoi 16 prosentilla.

Myös tuorein tulokas, pelkästään uutta joulumusiikkia soittava Uusi joulu -kanava löysi hyvin yleisönsä. Uusi joulu -kanava tuli Pikkujouluradion tilalle ja keräsi jopa 15 prosenttia enemmän kuuntelijoita edelliseen verrattuna.

Netin ansiosta Jouluradiota kuunnellaan paljon myös ulkomailla ja se on tärkeä kanava monelle ulkosuomalaiselle. Viime vuonna Jouluradiota kuunneltiin 173 maassa.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia.  Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kymmenen eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Jouluradio ja Kirkko ja kaupunki ovat osa samaa mediaperhettä.

Teksti: Hanna Antila
Kuva: Saku Soukka/Maija Saari

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi