Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Jouluradion uusi musiikkipäällikkö Joni Hartikainen: ”Kuuntelijat löytävät omat suosikkinsa, mutta myös uusia tuttavuuksia”

artikkelikuva

7.6.2023

|

artikkeli

Jaa someen

Syyskuussa Jouluradion uutena musiikkipäällikkönä aloittaa todellinen radio- ja mediatyön konkari Joni Hartikainen. Hartikaisella on vahva kokemus kaupallisista radiokanavista, sen eri osa-alueista sekä äänituotannosta. Hän aikoo tarttua Jouluradion soittolistoihin tarkkuudella ja pitää musiikkikatalogin mahdollisimman monipuolisena. Missä tunnelmissa Hartikainen aloittaa uuden pestinsä?

– Fiilikset ovat odottavan innostuneet ja innostuneen odottavat. Jouluradio kuuluu jouluun ja monena vuonna se on joulunvietossamme ollut mukana. Nautitaan nyt kuitenkin suomen kesä tässä ensin ja sitten aletaan työn touhuun, Joni Hartikainen sanoo.

Hartikaisen kuulokkeissa ei ihan vielä soi joulumusiikki. Mutta minkälaista joulumusiikkia musiikkipäällikkö kuuntelee joulun aikaan?

– Olen musiikin suhteen kaikkiruokainen ja fiiliksen mukaan mennään. Joulumusiikkia on onneksi joka lähtöön, joten on mistä valita. Luureihin saattaa päätyä, fiiliksestä riippuen, vaikka Queenin Thank God It’ s Christmas, Vesa-Matti Loirin Tonttu tai jotain Michael Bublen jouluista musiikkia, Hartikainen sanoo.

Jouluradion kanavaperheeseen kuuluu pääkanavan lisäksi useampi nettikanava. Soittolistojen luominen, oikean soundin löytäminen ja kappaleiden valinta on musiikkipäällikön keskeisintä työtä. Minkälaisin ottein aiot tarttua Jouluradion soittolistoihin?

– Tarkkuudella ja vielä kerran tarkkuudella. Yritän pitää huolen siitä, että kuulija löytää kanavalta juuri ne omat suosikkinsa, mutta myös uusia tuttavuuksia. Tulemme mahdollisesti tekemään joitain uudistuksia myös teema-kanaviimme. Pidetään musiikkikatalogi mahdollisimman monipuolisena ja tarjoillaan jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattuakin ja ehkä se Last Christmaskin.

Hartikaisen mielestä joululauluilla on suuri merkitys, koska joulu on yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa. Joulua edeltävät viikot ja päivät ovat monille ne vuoden kiireisimmät.

– Joulumusiikki vie tunnelmaan, muistoihin, ja kappalevalinnoilla voi käydä läpi koko tunteiden kirjon: Iloa, surua, haikeutta, riemua ja mitä vain. Jokainen osaa ne tutuimmat joululaulut, ja edelleen Kauneimmat Joululaulut – konsertit ovat erittäin suosittuja, Joni Hartikainen sanoo.

Jouluradion musiikkipäällikkö kuuntelee työssään satoja tunteja joulumusiikkia. Miten Hartikainen aikoo selviytyä tilanteesta, kun joulumusiikki alkaa puskea korvista ulos?

– En usko, että niin käy. Mutta jos kävisi, niin onneksi joulumusiikkia on niin monenlaista. Jos tonttu-ukkojen hyppiminen alkaa tökkiä niin ainahan voi vaihtaa vaikka raskasta joulua -osastoon, jolloin päästään tunnelmasta toiseen.

Jouluradio starttaa 1. marraskuuta FM-taajuuksilla, kaapelissa ja netissä.

 

 

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi