Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Jouluradion uusi Hoosianna starttaa parvekejoululaulut-tempauksen

artikkelikuva

27.11.2020

|

artikkeli

Jaa someen

Tamperelaispariskunnan ideasta syntynyt tempaus tähtää siihen, että kaikkialla Suomessa laulettaisiin sunnuntai-iltapäivisin joululaulu.

Samaan aikaan kun koronapandemia leviää ja on pakko tiukentaa erilaisia rajoituksia, kaivataan jotakin piristävää. Viime keväänä parvekkeilla laulaminen saavutti suuren suosion Euroopassa.

Suomessa luukutettiin parvekkeilta Daruden hittiä Sandstorm. Facebookin Parvekedarudet-ryhmä keräsi yli 40 000 jäsentä. Tamperelaiset Riikka ja Jyrki Mattila perustivat torstaina uuden Facebook-ryhmän nimeltä Parvekejoululaulut. Tavoitteena on, että kaikkialla Suomessa soisi sunnuntaisin 29.11. – 3.1. kello 15 sama joululaulu.

Yhteistyökumppaniksi Mattilat pyysivät ja saivat Jouluradion.

– Sunnuntaina 29.11. parvekejoululauluna soi ensimmäisen adventin kunniaksi luonnollisesti Hoosianna. Versiona on YLE:n vuoden nuorisokuoroksi valitun Vaskivuoren lukion kamarikuoron versio. Kappale julkaistaan virallisesti Jouluradiossa sunnuntainvastaisena yönä. Mekin laitamme sen Parvekejoululauluihin nopeasti jakoon, Jyrki Mattila kertoo.

Ajatus on, että ensi sunnuntaina parveikkeilta laulettaisiin ja soitettaisiin Hoosiannaa joko Vaskivuoren lukion versiona tai muuna omavalinteisena versiona.

–  Seuraava joululaulu valitaan yhteisöllisenä prosessina alkuviikosta.

Jouluradio tiedottaa kanavissaan kampanjasta ja kannustaa ihmisiä mukaan. Se myös soittaa sunnuntaisin kello 15 kampanjaan valitun joululaulun.

– Olemme mielellämme mukana kaikessa mikä edistää joululaulamista ja missä joulumusiikki kuuluu. Olisi upeaa, jos joululaulut saisivat ihmiset kokemaan yhteisöllisyyttä ja hetkeksi unohtamaan katalan korona-arjen. Kiva ajatus on myös, jos tästä syntyisi sukupolvikokemus ja mukava muistijälki joulusta 2020, Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo.

Riikka Mattila on Kangasalan seurakunnan pappi ja mukana myös Tampereen Vanhan kirkon toiminnassa ja Jyrki Mattila yrittäjä viestintäalalla. Parvekejoululaulut ei ole kaupallinen projekti, vaan sen idea on tuottaa iloa.

Mattila kehottaa ottamaan naapurit huomioon laulaessa ja musisoidessa.

– Parvekejoululauluihin osallistumisesta kannattaa viedä lappu kerrostalon aulaan tai kertoa muulla tavoin etukäteen naapureille. Voi napata kaiuttimen matkaan ja soittaa joululaulun puistossa tai autosta parkkipaikalla, hän ehdottaa.

Teksti: Pauli Juusela
Kuvan käsittely: Katri Saarela Kuva: Brandon Griggs/Unsplash

Juttu on julkaistu alun perin Kirkko ja kaupunki -mediassa

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi