Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Jouluradion nettikuuntelijamäärät kasvoivat viime vuodesta

artikkelikuva

19.1.2021

|

artikkeli

Jaa someen

Jouluradion kanavia kuunneltiin netissä reilusti yli viisi miljoonaa kertaa. Jouluradion kymmenestä nettikanavasta pääkanava oli kaikkein kuunnelluin. Kauneimmat Joululaulut, Lasten jouluradio ja Klassinen joulu olivat myös suosituimpien kanavien joukossa.

Jouluradion kuuntelijamäärät kasvoivat netissä yli 5 prosenttia viime kaudesta. Kuluneella kaudella Jouluradio soitti erityisesti kotimaista musiikkia. Tavoitteena on ollut tuoda ihmisille lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta koronajouluun. Täysi-ikäisessä eli 18-vuotiaassa Jouluradiossa kuului myös nuoruus ja raikkaus, mikä korostui Vaskivuoron lukion kamarikuoron toteuttamassa Hoosiannassa ja Metropolia-yhteistyössä.

Jouluradion Hoosianna 2020 teki katsojaennätyksen. Vaskivuoren lukion kamarikuoron Hoosiannasta tuli varsinainen somehitti. Videota on katsottu lähes 600 000 kertaa. Tänä vuonna Jouluradio huomioi erityisesti suomalaiset artistit.

– Pääkanavan sisältöä muokattiin yleisön toiveesta kotimaisempaan suuntaan. Jouluradion pääkanavalla soikin pääasiassa kotimainen musiikki, sanoo musiikkipäällikkö Aura Neuvonen.

Jouluradiota kuunneltiin kuluneella kaudella 160 maassa. Suomen jälkeen eniten Saksassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

– 18:nnen kerran kuulunut Jouluradio kuulosti ja näytti raikkaalta ja innokkaalta nuorelta aikuiselta. Palautteen perusteella tulimme tarpeeseen ja olimme erityisen tärkeä osa joulunaikaa 2020, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo.

Koronajoulussa lohdun, uskon, toivon ja rakkauden asialla

Tänä vuonna joulumusiikkia ei päässyt entiseen tapaan kuuntelemaan konserteissa ja tilaisuuksissa, joten Jouluradion musiikkivalinnoissa ja sisällöissä pyrittiin tarjoamaan yleisölle niitä konserttitunnelmia, yhteislauluhetkiä, muistoja, joiden äärelle emme muuten päässeet.

– Radio on kumppani silloinkin, kun olet yksin, joten Jouluradion tämän vuoden tehtävä oli olla etäjoulujen läsnäolija ja tunnelman luoja, kertoo Aura Neuvonen.

Jouluradio järjesti kuuntelijoilleen Facebookissa muun muassa suoran #kuuluujouluun -striimikonserttisarjan. Myös uudelle joulumusiikille annettiin tilaa.

Ensimmäisen kerran järjestettyyn Uusien biisien viikkoon lähetettiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutetun Uusin biisien viikon yleisöäänestyksen voitti Solina-kuoron Lapsenkokoinen.

Jouluradion kuuntelua ei tarvitse lopettaa, vaikka lähetykset eetterissä loppuivatkin. Jouluradion pääkanava soi netissä ympäri vuoden.

Jouluradio on seurakuntien yhteinen joulumusiikkimedia, jonka sivustolla soi 10 eri tyylisuunnan joulumusiikin kanavaa. Kaiken kaikkiaan Jouluradion musiikki helkkyi vuonna 2020 Jouluradio yhteensä 27 lähettimen voimin, kattaen 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomen. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupunki -mediaa.

kehikko

2365

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio Silta, REDI, Hermannin rantatie 5 A 165, 00580 Helsinki

info@jouluradio.fi