Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Hurmaavat Lotta ja pappa esiintyvät tämän vuoden viimeisessä #kuuluujouluun -konsertissa

artikkelikuva

21.12.2020

|

artikkeli

Jaa someen

Tämän joulun viimeisen #kuuluujouluun -konsertin esiintyjät Lotta ja pappa laulavat perinteisiä joululauluja suoraan Valkeakoskelta tiistaina 22.12. klo 17. Jouluradion FB-sivuilla.

Lotta-Sofia Saahko, 27, ja hänen isoisänsä Jorma Saahko, 85, tuttavallisemmin Lotta ja pappa, nousivat poikkeusvuonna yleisön suosikeiksi koronalauluillaan, jotka ovat lauluja Jorman elämän varrelta.  Samaistuttavalla kaksikolla on YouTubessa ja Facebookissa yhteensä yli 30 miljoonaa katselukertaa.

Joulukuussa Lotta ja pappa ovat tehneet seuraajiensa iloksi joulukalenterin, jossa soi joka päivä jokin tuttu joululaulu. Joulukalenteri on saanut lämpimän vastaanoton.

– Ihmiset ovat yksinäisiä, mutta saavat nyt ikään kuin vierailla luonamme kerran päivässä ja herättää joulutunnelman. Ihmiset ovat muistelleet lapsuuden joulujaan ja moni on kertonut kyynelehtineensä kuunnellessaan meidän laulujamme ja papan tarinoita lapsuuden joulusta, Lotta-Sofia kertoo.

Lotta ja pappa haluavat videoillaan yhdistää sukupolvia, vanhoja sävelmiä ja uutta teknologiaa. Sitä on luvassa myös #kuuluujouluun -konsertissa.

– Luvassa on vanhanaikaista, perinteistä joulua, uudella tavalla.

Papan lapsuuden muistelu Karjalan evakkona on oleellinen osa Lotan ja papan koronalauluja. Ajatukset takaisin lapsuuden Karjalaan vie myös esimerkiksi Harmony Sistersin, Mauno Koiviston ja Eino Grönin levyttämä kappale Kodin kynttilät.

Kodin kynttilät, se on melkein yhtä vanha kuin miekin. Ja siinä sanotaan että ”Nyt olen vanha ja ikkunan luona”, niin kuin miekin joka päivä olen. Täytän kaikki kriteerit. Mie taiankin laulaa sen huomenna yksin. Se saa minut muistelemaan Karjalaa, vaikka silloin en osannutkaan laulaa vielä näin hyvin, pappa muistelee.

Yhteiseksi suosikkijoululaulukseen Lotta ja pappa mainitsevat Joulupuu on rakennettu, sillä sitä on heidän perheessään aina laulettu joulupukille aattona. Lisäksi pappa on laulanut sitä jo pienenä poikana koulun joulujuhlissa. Lotta mainitsee Katri Helenan Joulumaan lyriikat henkilökohtaisesti osuviksi.

– Minä taion joulutunnelman mistä vain! Olen syntynyt 23.12. ja olen aina ollut pieni joulutonttu, joka loihtii joulutunnelmaa.

Koronakaranteeni muutti joulusuunnitelmia

Tänä vuonna joulunvietto eroaa edellisistä vuosista muiden perheiden tapaan. Etenkin ikäihmisten yksinäisyydestä huolissaan olevat Lotta, Lotan pikkusisko Liina ja pappa haluavat luoda yhteisöllisyyttä ja lämmintä tunnelmaa kutsumalla kaikki halukkaat heidän virtuaaliseen jouluruokapöytäänsä syömään.

– Pappa, siskoni Lili ja minä vietämme joulua kolmistaan, emmekä näe vanhempiamme, koska heillä ei toteutunut 10 päivän karanteeni. Sen sijaan kutsumme koko Suomen kaikki yksinäiset ihmiset mukaan meidän jouluaaton viettoon. Tänä vuonna niin moni ikäihminen jää yksin jouluna, mutta haluamme ettei kukaan joudu ruokailemaan yksin, niin kutsumme kaikki jouluruokapöydään kanssamme. Ruokailun lisäksi laulamme ja jutustelemme, mm. luemme myös minun “Papan kanssa kahvilla” -kirjastani pätkiä joululuvusta, eli papan lapsuuden joulusta. Tästä pääsee ilmoittautumaan tapahtumaamme: https://fb.me/e/XCrgLnYJ

#kuuluujouluun -konserttisarja on suora striimikonsertti, joka esitetään Jouluradion Facebook-sivuilla 22.12. klo 17. Tallenne on nähtävillä Jouluradon Facebookissa konsertin jälkeen. #kuuluujouluun -konsertit päättyvät vuoden 2020 osalta Lotan ja papan konserttiin. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille!

 

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio Silta, REDI, Hermannin rantatie 5 A 165, 00580 Helsinki

info@jouluradio.fi