Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Vuoden 2018 Hoosiannasta vastaa Nina Tapio ja Katja Lappi – kurkista Making of -videoon!

28.11.2018

|

video

Jaa someen

Joulunodotus alkaa viikonloppuna! Vuoden 2018 Hoosianna on kääntynyt riemukkaaksi irlantilaiseksi laulaja Nina Tapion ja sovittaja Katja Lapin käsissä.

Jouluradion teettämät sovitukset Hoosianna-virrestä ovat jo vuosien ajan merkinneet joulunodotuksen virallista aloitusta ensimmäisenä adventtina kello 00:00. Ensi lauantaina soivan vuoden 2018 Hoosiannan sovittaja Katja Lappi ja esittäjä Nina Tapio käänsivät vanhan virren reippaaksi irlantilais-folkiksi.

Tuhansille suomalaisille on muodostunut perinteeksi käynnistää joulunodotus radion ääressä ensimmäistä adventtia edeltävänä lauantai-iltana. Jouluradio on vuodesta 2012 alkaen soittanut upouuden sovituksen Hoosianna-virrestä päivän vaihtuessa sunnuntaiksi.

“Siinä on jotain ihan omaa fiilistä illan pimetessä jännittää, millaisilla sävyillä Hoosianna tänä vuonna soi”, kertoo Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen. “Monille se on myös yksinkertaisesti se hetki, jolloin joulunodotus virallisesti alkaa.”

Tänä vuonna kajahtava Hoosianna-sovitus tilattiin muun muassa Siskonpeti-sarjan musiikista vastaavalta Katja Lapilta. Irlantilaista kansanperinnettä ja Suomi-tunnelmaa yhdistelevä raikas versio ei tule varmasti jättämään ketään kylmäksi.

“Katja on tehnyt Hoosiannasta ihan mahtavan version, josta tulee esiin sellainen riemu ja ilo, joiden pitäisi alun alkaenkin tulla Hoosianna-kappaleesta”, miettii kappaleen esittäjä Nina Tapio.

Lyhyen historiansa aikana Jouluradion Hoosianna on soinut niin poppina, a cappellanna kuin jazzinakin. Aiemmin oman version Hoosiannasta ovat tehneet muun muassa Rajaton (2012), Kerkko Koskinen Kollektiivi (2013) sekä Tuure Kilpeläinen (2017). Vuoden 2016 Hoosianna koostettiin Joluradion kuuntelijoiden omista versioista.

kehikko

542

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Osoitteemme: Jouluradio Silta, REDI, Hermannin rantatie 5 A 165, 00580 Helsinki

info@jouluradio.fi