Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Kuulostaa joululta: Reino Nordin

artikkelikuva

6.11.2019

|

artikkeli

Jaa someen

Reino Nordin odottaa tulevaa kiertuettaan ja Maa on niin kaunis -kappaletta.

Jouluradion uudessa Kuulostaa joululta -sarjassa keskustellaan julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa joulumusiikista. Sarjan ensimmäisessä osassa vieraili muusikko Reino Nordin, joka starttaa pian Mun valo -kirkkokonserttikiertueen. Kiertueella kuullaan isolle orkesterille sovitettuja kappaleita Nordinin omasta tuotannosta, sekä virsiä. 

Jouluradion haastattelussa Nordin myöntää jo vuosien ajan haaveilleensa erilaisesta kiertueesta. Viimeinen sysäys olivat tuttavan vuosi sitten lausumat sanat: “Sun pitäis tehdä sellainen kirkkokiertue!”

– Mä aattelin, et vihdoin joku sanoi sen ääneen, Nordin kertoo.

Kirkko on hyvin erilainen miljöö kuin missä Nordin yhtyeineen on totuttu näkemään. Hän odottaa erityisesti, mitä uutta merkitystä kappaleet saavat kun ne siirretään yökerhoista ja festarilavoilta kirkkoihin. 

– Musiikki ja tekstit heräävät eri tavalla eloon kirkossa. Ja kun mä oon tehnyt vaan rakkauslauluja, niin suuri osa sopii suoraa siihen ympäristöön, hän jatkaa. 

Kiertue tulee artistin sanoin olemaan tismalleen hänen näköisensä, sillä Nordin on saanut vapaasti toteuttaa visionsa kiertueen toteutuksen suhteen. Hän odottaa erityisesti sitä tunnelmaa, mikä kirkoissa vallitsee joulunaikaan. Kiertueen nimi, Meidän valo, kuvastaa myös olennaisesti kirkoissa aistittavaa fiilistä. 

– Eihän niissä kirkoissa mitään ihmeellistä ole, vaan niissä ihmisissä jotka sinne kirkkoon menee. Heissä se valo oikeesti on, Nordin kuvailee. 

Tuleva kiertue tulee olemaan iso rutistus, sillä muutaman viikon aikana on kierrettävä 15 kirkkoa. 

– Joku sano mulle just, et mähän tulen olemaan kirkossa jouluna enemmän kuin pappi, Nordin nauraa.

Ei joulua ilman joulumusiikkia

Musiikki kuuluu olennaisena osana Reino Nordinin joulunviettoon. Vaikka joulumusiikin suhteen hän on varsin kaikkiruokainen, niin suosikeikseen hän nimeää White Christmasin sekä Lumiukko-elokuvasta tutun kappaleen Walking in the air

– Kun aikuisiällä menee kirkkoon ja kuulee “Maa on niin kaunis”, niin sekin osuu – vaikka kouluaikoina ajatteli, että miksi tätä pitää aina laulaa! Nyt sitä toivoisi, että uskaltaisi laulaa kovempaa. 

Myös Jouluradiostakin tuttu Hoosianna-virsi on sellainen, mistä hän nauttii. 

– Se on makee biisi laulajana, Reino sanoo ja alkaa välittömästi laulaa kappaleen melodiaa.

Jouluna Nordinien kodissa riittää vilskettä, sillä Reinolla on neljä lasta. Perheen lapset harrastavat musiikkia ja joulun lähestymisen tunnistaa esimerkiksi “Kulkusten” ja “Petteri Punakuonon” tapailusta pianolla. 

– Ei tarvitse avata edes Jouluradiota, sillä meillä soi kotona livenä joulumusa, Nordin tunnelmoi. 

Nordinin mukaan Joulumusiikkia voi kuunnella milloin vaan. Kun hän elokuussa soitti Walking in the Airia omassa Instagramissaan, monet fanit taivastelivat turhan aikaista ajankohtaa joululauluihin virittäytymiselle. Siksi Nordinilla onkin yksinkertainen vinkki kaikille joulumusiikin tekijöille:

– Pitää tehdä sellaista joulumusaa mikä toimii ympäri vuoden. 

Reino paljasti Jouluradion suorassa Kuulostaa joululta -lähetyksessä, että perjantaina julkaistaan uusi sovitus Kato mua silmiin -kappaleesta. Sanomaltaan kappale tiivistää hänen mielestään sen, mitä kuluvan vuoden lopussa ihmisten on tärkeä kuulla.

– ”Kato mua silmiin ja sano mulle mitä sä näät” on tänä eriytymisen ja riitapukaroinnin aikana on oikea sanoma, hän päättää.

Kuulostaa joululta – Reino Nordin

Ensimmäisessä Jouluradion livelähetyksessä Reino Nordin

Julkaissut Jouluradio Tiistaina 5. marraskuuta 2019

kehikko

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio Silta, REDI, Hermannin rantatie 5 A 165, 00580 Helsinki

info@jouluradio.fi